• Tjerk van Dam

9 tips voor een succesvolle Skype date (Corona vrij)

De komende weken zal het lastig zijn om ergens een leuke date af te spreken. In verband met het Corona virus zijn alle horeca gelegenheden dicht en is er het advies om sociaal contact te mijden. Een vrouw uitvragen voor een drankje zit er nu dus niet echt in, maar laat dit je niet tegenhouden nieuwe contacten te leggen. Heb je online een leuke vrouw ontmoet, probeer deze weken dan eens een Skype date uit. Ik praat hier over Skype, maar dit kan ook een andere videochat service zijn (o.a. Facebook videocall, Whatsapp videocall, etc.). Hieronder een paar tips die er voor kunnen zorgen dat jouw Skype date een succes wordt!


Belichting en positie

Zorg er voor dat je jouw mobieltje of laptop op een vaste plaats neerzet. Het is erg irritant als iemand constant zijn camera beweegt. Zorg er daarnaast voor dat je een goede verlichting op jou gericht hebt, zodat jouw Skype date je goed kan zien. Ga het beste gewoon ergens aan een bureau of tafel zitten.


Spiekbriefje

Ooit moeite om het gesprek op gang te houden of vindt je het ooit lastig om het gesprek wat speelser / spannender te maken? Bedenk zelf of zoek op Google naar een aantal leuke vragen die je haar kunt stellen en schrijf deze op in Word. Loopt het gesprek moeizaam, pak dan tijdens je Skype date het Word document erbij en stel een paar van je vragen. Gebruik dit echter enkel als stok achter de deur, probeer in eerste instantie altijd gewoon een leuk spontaan gesprek te hebben.


Geluid en internetverbinding

Zorg dat je in een stille ruimte zit zodat je elkaar goed kunt verstaan. Je kunt mogelijk zachtjes muziek op de achtergrond aan hebben staan. Een goede internetverbinding is natuurlijk ook noodzakelijk.


Afleiding

Geen tv of andere afleidingen in de ruimte aanwezig. Wees met je volledige aandacht bij je Skype date.


Kleding

Ook al is je date ‘thuis’ en loop je thuis altijd lekker rond in je oude kleren, trek voor de Skype date wel even een net shirt aan en zorg er voor dat je er verzorgd uit ziet.


Kijk naar de camera

Kijk naar of richting de camera. Net zoals bij een echte date is het heel erg irritant en onpersoonlijk als iemand je niet aankijkt.


Relax

Zorg dat je jezelf op je gemak voelt. Dat zou thuis toch zeker wel moeten lukken! Zet voor jezelf een lekker biertje of kopje thee klaar met een paar snacks.


Vervolg

Loopt de Skype date lekker en is er een klik, probeer op het einde van de date dan alvast vervolg afspraak te plannen voor een ‘echte’ date.


Humor en creativiteit

Je zit thuis, wat nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Pak bijvoorbeeld de bos bloemen die je van je moeder gekregen hebt van tafel en zeg tegen je Skype date ‘Hier, deze zijn voor jou!’. Wees creatief en maak er iets leuks van.Wil je meer tips OF blijf je het ontmoeten van een leuke vriendin / vrouw lastig vinden, neem dan gerust eens contact met me op via het contactformulier op de website!

©2020 by BoerVindtVriendin