• Tjerk van Dam

Ooit verlegen rondom vrouwen?

Bijgewerkt: apr 13

Laten we eens beginnen met de betekenis van 'sociale vaardigheid'.


Sociale vaardigheid (bron: Wikipedia): "Met sociale vaardigheid bedoelt men doorgaans de menselijke eigenschap goed met je medemens te kunnen omgaan. Deze vaardigheid wordt geleerd door middel van opvoeding en onderwijs."


Als we praten over sociale vaardigheden praten we dus NIET over iets waarmee je geboren bent.


Dit klinkt erg logisch en je zult wel denken van 'ja Tjerk lekker boeiend vertel eens iets nieuws...'.


Maarrr...


Het lijkt er toch wel heel erg op dat veel mannen (en vrouwen) vergeten zijn dat het versieren / ontmoeten van vrouwen een vaardigheid is. Een vaardigheid die je dus kunt leren! Als je het hier echter over hebt met mensen krijg je vaak een rare of zelfs boze blik. Elke man zou het maar gewoon zelf uit moeten zoeken en zonder oefening of training moeten kunnen. Een erg gevoelig en beladen onderwerp... maar waarom?


De meest dodelijke mindset (manier van denken) die er wereldwijd voor zorgt dat sommige mannen vaak al heel erg lang alleen zijn is: 'er komt vanzelf wel een keer iets op mijn pad...'.

Als dit je gedachte is leg je alle verantwoordelijkheid ergens anders neer. Lekker makkelijk natuurlijk, maar in de werkelijkheid ben JIJ de enige persoon die verantwoordelijk is voor JOUW succes met vrouwen.


Als je tot je 30e alleen maar druk bezig geweest bent met werken en het opzetten van je eigen bedrijf is de kans groot dat je op andere vlakken wat steken hebt (moeten) laten vallen.


Je hebt een mooi bedrijf opgebouwd en je hebt je gefocust op het het verbeteren van je bedrijfstechnische vaardigheden. Je kunt nu bijvoorbeeld heel efficiënt een groot aantal koeien melken, maar hoe je makkelijk een vrouw ontmoet vindt je lastig...


Ook spreek ik veel mannen die vanaf een vroege leeftijd in een relatie terecht gekomen zijn. De relatie loopt na 5 of 10 jaar stuk en je staat in een keer weer met lege handen. Tijdens je relatie ben je waarschijnlijk sociaal niet erg actief geweest als het op het 'versieren' van vrouwen aankomt.

Jouw gebrekkige sociale vaardigheden met betrekking tot het ontmoeten van een nieuwe leuke vriendin kunnen je op dat moment dus in de steek laten.


Maar, wat is de oplossing...?


"Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven."


Ik geloof NIET in het aanreiken van een vrouw, zoals bijvoorbeeld gebeurd in het programma 'Boer zoekt vrouw'. Je geeft de boer hier een vis, maar wat betreft hun sociale vaardigheden veranderd er niets en zullen ze vaak na een paar maanden / jaren later weer in dezelfde situatie terecht komen.


Een man die één keer een vis gekregen heeft houdt zichzelf krampachtig aan die vis vast en is bang de vis terug in het water te gooien of te verliezen... ZELFS als de vis hem het leven zuur maakt en het voor hem overduidelijk beter zou zijn om afstand te nemen van de vis.


Een man die weet hoe hij moet vissen is niet bang om een vis terug in het water te gooien. Hij weet immers hoe hij makkelijk een nieuwe vis kan vangen. Deze man zal dus niet bang zijn om uit een 'toxische' relatie te stappen en hij durft bepaalde grenzen te stellen richting zijn partner. Hij laat dus NIET over zich heenlopen, wat ESSENTIEEL is voor een gezonde relatie.


Het is dus voor zowel de man als de vrouw beter wanneer een man zelfverzekerd in een relatie staat.


Heb je in je jeugd niet leren vissen of is het gewoon altijd al iets geweest wat je lastig gevonden hebt? Schaam je hier dan niet voor, maar vindt iemand die het jou kan leren en blijf niet hopeloos naar het water staren!


Ik ben de persoon die klaar staat om jou te helpen!


Wil jij dus leren vissen? Vul dan het contactformulier in op de website!


Kom je elke keer in de friendzone terrecht? lees dan dit artikel eens: Klik hier voor het artikel


©2020 by BoerVindtVriendin